Füstölt egy mozdony Budapesten

2023.12.18. 07:19
Leszakadt egy felsővezeték Rákos állomás után egy, Hatvanból a Keleti pályaudvarra tartó elővárosi vonatra, és emiatt füstölni kezdett a mozdony.

A fővárosi hivatásos tűzoltók hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették a mozdony fülkéjét. A tűzoltók segítenek átszállni az utasoknak a helyszínre küldött mentesítő járatra. A felsővezeték helyreállításáig késni fognak az érintett vasúti szakaszon közlekedő vonatok – írja a katasztrófavédelem hivatalos oldala. 

A Mávinform az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a Budapest–Gödöllő–Hatvan és a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon, valamint a Rákos és Pilisvörösvár közötti S76-os vonatok közlekedésében korlátozásokra, 20-40 perces késésekre kell számítani.

A változásoktól a Vonatinfo térképen és a MÁV-applikációban érhetők el információk.

Frissítés:

Helyreállították a leszakadt felsővezetéket Rákosnál, ismét korlátozás nélkül járnak a vonatok Rákos és Kőbánya-felső, illetve Rákos és Pécel között – közölte a Mávinform hétfő délelőtt az MTI-vel.

Az elővárosi vonatok, valamint a Tokaj, a Hernád-Zemplén és a Békés InterCity-k menetrend szerinti közlekedése kora délutánra állhat helyre. Addig még csökkenő késésekre számítani lehet.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint hétfő reggel leszakadt egy felsővezeték Rákos állomásnál és ráesett a Hatvanból a Keleti pályaudvarra tartó elővárosi vonatra, emiatt füstölni kezdett a mozdony.