Drámai életmentés Budapesten, váratlan helyen történt újraélesztés

2023.12.19. 10:08
Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba – írja beszámolójában az Országos Mentőszolgálat.

Egy budapesti plázában sétált feleségével az a 70 év körüli férfi, aki hirtelen összeesett múlt héten – írta Facebook-posztjában az Országos Mentőszolgálat. A beszámoló szerint a szemtanúk azonnal a férfi segítségére siettek, köztük egy szabadnapos orvos is, aki megvizsgálta a beteget, de az már nem lélegzett.

Ezt követően azonnal értesítették a mentőket, és megkezdték az újraélesztést, miközben a mentésirányítás riasztotta a legközelebbi rohamkocsit és egy másik mentőegységet is,

utóbbi éppen egy könnyű sérültért érkezEtT ugyanabba a bevásárlóközpontba.

„Bajtársaink emelt szinten folytatták az ellátást, amihez pár perc múlva a rohamkocsi is csatlakozott, és együtt küzdöttek tovább a beteg életéért” – olvasható a bejegyzésben.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek, és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben részt vevőknek gratulálunk – fogalmazott a Országos Mentőszolgálat a bejegyzésében.