Tömegkarambol és káosz az M1-esen, kilométeres torlódásokra számítsanak

2023.12.21. 13:07

A police.hu tájékoztatása szerint csütörtökön 11 óra után hat autó ütközött össze az M1-es autópálya bal pályatestének 29-es kilométerénél, Herceghalom térségében.

Mivel a szerencsétlenül járt járművek a belső sávot elfoglalják, így a forgalom a külső sávban és a leállósávban halad.

Előzetes információink szerint személyi sérülés nem történt

– nyilatkozta az Indexnek a BRFK sajtóügyeletese, aki hozzátette: vélhetően ráfutásos baleset történt, de még vizsgálják a baleset körülményeit. Az Útinform szerint a 29-es kilométernél a forgalomkorlátozás megszűnt,

a 8 kilométeres torlódás feloszlóban van.

Korábban szintén az M1-esen, a Remeteségi pihenőhelynél két személyautó ütközött össze. A 64-es kilométernél a forgalomkorlátozás megszűnt, azonban a 10 kilométeres torlódás csak lassan oszlik.

A Közút figyelmezteti az autósokat 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményben hívta fel a figyelmet, hogy péntektől a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, különösen a nemzetközi átmenő forgalmat biztosító főbb útvonalakon, illetve a bevásárlóközpontok környékén. 

A közútkezelő cég közleményében jelezte, hogy a Nyugat-Európa felől érkező tranzitforgalom főként az M1–M0–M5-ös útvonalat érinti, de gyakorlatilag minden nyugat–kelet irányú úton megnövekedett forgalomra kell számítani karácsonyig.

A tranzitforgalom újbóli megerősödése az új év első hétvégéjén várható az ellenkező irányban, amikor az átutazók visszaindulnak Nyugat-Európa felé – írták. Tapasztalataik alapján december 24-én délután és este nem várható nagyobb forgalom, viszont karácsony első napján a főváros és a megyeszékhelyek, valamint nagyobb városok irányából várható mozgás a kisebb települések felé, hiszen sokan ilyenkor indulnak el a rokonokhoz, barátokhoz, akik közül többen általában december 26-án, délután indulnak vissza otthonukba.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport