Karácsonyi ajándékot kaptak a Fővárosi Állatkert lakói

2023.12.24. 07:30
A Fővárosi Állat- és Növénykert gorillája, Indigó december 23-án lett 6 éves, születésnapjára narancsokkal díszített fenyőt és tortát is kapott gondozóitól. A többi lakó karácsonyi ajándékot kapott.

A szülinapos gorilla nevét 2019-ben kapta közönségszavazat alapján, három hónapos korában. N’yaoundának, az anyaállatnak ő a második kölyke, és sorrendben az ötödik olyan gorilla, aki a Fővárosi Állatkertben született.

A szomszédban lakó gorillák is részt vettek az ünnepségen, a többi állat is kapott ajándékot, igaz ők már karácsonyra – számolt be az RTL. A jaguárokhoz tett díszes doboz csirkehússal volt tele, a bivalyokhoz pedig fenyőfát tettek, amit vígan legeltek.

Állatkertünk lakói a maguk módján karácsonyoznak. Nekik a fenyőfa nem annyira az ünnep jelképe, hanem játéklehetőség, esetleg ennivaló: olyasmi, amit a szórakoztatásukra, környezetgazdagítás céljából adunk nekik

– ismertetik az állatkert honlapján még egy korábbi, tavalyi bejegyzésben.

Akkor szintén közzétettek egy karácsonyi videót, és azt írták, hogy a bivalyok mellett az elefántok is kapnak ilyenkor örökzöldet játéknak.