Karácsonyi csoda: könnyeivel küszködött a rendőr, aki megmentette a csecsemő életét az M3-ason

2023.12.24. 09:44
Csütörtökön az M3-as autópályán egy személyautó egyszer csak a leállósávba húzódott, a sofőr kiugrott a járműből, majd a hátsó ülésről kikapta csecsemőkorú gyermekét, és rázni kezdte. Kovács Márk autópálya-rendőr erre felfigyelvén odament, és mikor látta, hogy a kisgyermek semmi életjelet nem mutat, azonnal segítséget hívott.

Karácsonyi csodaként élte meg a csecsemő megmentését Kovács Márk autópálya-rendőr. Elmondása szerint rémisztő volt ugyan, és családapaként pontosan át tudta érezni azt a félelmet, amin a gyermek szülei keresztülmentek, „de a gyermek élni akart, itt akart lenni velünk, és itt is van” − fogalmazott az RTL Híradónak.

Mint ismert, csütörtökön az M3-mas autópályán megállt a szíve egy csecsemőnek, akihez végül rohammentőket hívtak. Mire a mentősök a helyszínre értek, a csecsemőt stabil állapotban tudták kórházba szállítani további vizsgálatokra.

Kilenc perc volt az egész, de óráknak tűnt

− mondta Kovács Márk. Elmondása szerint a gyermek édesapja szájon át lélegeztetve próbált életet lehelni gyermekébe, de nem járt sikerrel. Ezután a rendőr próbálkozott szívmasszázzsal, és pár másodpercen belül a gyermek elkezdett hangokat adni.

A mentők ekkor már úton voltak, majd a helyszínre érve megvizsgálták, és további ellátásra a hatvani kórházba szállították.

Kovács Márk úgy érzi, „karácsonyi csoda” részese volt.

A zászlós később meglátogatta a csecsemőt és családját a kórházban, és az RTL információi szerint továbbra is jól vannak, a vizsgálatok jó eredményeket mutattak, és már haza is engedték őket.