Az M3-as autópályán állt meg egy csecsemő szíve

2023.12.23. 08:16
Igazi hétköznapi csoda történt csütörtökön: egy hős rendőrnek köszönhető, hogy újra tudták éleszteni a kisbabát, akinek megállt a szíve az M3-as autópályánál.

Drámai esetről számolt be közösségi oldalán a Pest vármegyei rendőrség: az M3-as autópálya bagi lehajtójánál szaladt oda kollégájukhoz csütörtökön egy kétségbeesett apuka, aki hathetes gyermekét tartotta karjában – ám a pici nem lélegzett. Azt írták, Kovács Márk zászlósban – a mozdulatlan fiúcska láttán – csak egy pillanatra állt meg az ütő, aztán azonnal mentőt hívott. 

Az Országos Mentőszolgálat mentőhelikoptert és minden mást is riasztott, miközben telefonon adta az újraélesztési feladatokat. Márk és az apuka versenyt futottak az idővel, szavak, gondolkodás és megállás nélkül tették, amit a mentésirányító mondott: arcot, szájat fújtak, mellkast dörzsöltek

– áll a bejegyzésben. Néhány perccel később azonban meghallották a tonnás követ vállukról legurító gyermeksírást.

A világ összes férfija közül minden bizonnyal ők örültek a legjobban ezeknek a hangoknak, és azt kívánták, a fiatalúr soha ne hagyja abba!

Ezt követően az M3-as autópályán leszálló mentőhelikopter orvosa megvizsgálta a babát, majd kórházba vitték.

A hős rendőr egyébként majdnem otthon maradt aznap, hogy beteg gyermekeire vigyázzon, ám az egyik nagymama beugrott helyette, így munkába tudott állni. Márk pedig nem szégyelli, a történtek óta többször is megkönnyezte azt a boldogságot, bár akkor az a 9 perc egy örökkévalóságnak tűnt.