Több utat is le kellett zárni az áradások miatt

2023.12.25. 15:50
Komárom-Esztergom, Vas és Nógrád vármegyében is utakat kellett lezárni az áradások miatt. Jó hír, hogy több új utat adtak át a forgalomnak. Egy baleset következtében pedig lezárták az M6-os autópályán a főváros, illetve Pécs irányába vezető oldalak belső sávjait.

Az Útinform összesítése szerint az M6-os autópályán, Daruszentmiklós térségében, a 80-as km-nél egy Pécs irányába haladó személygépjármű átszakította a szalagkorlátot, és a Budapest felé tartó oldalon állt meg, emiatt az autópálya mindkét oldalán, a Pécs és Budapest irányába vezető oldalak belső sávjait lezárták. Jó hír, hogy több új utat is átadtak a forgalom számara: 

  • Nógrád vármegyében, Bátonyterenyénél a 23-as főút új elkerülő szakaszát, a Kisterenye és Bátonyterenye közötti összekötő utat,
  • illetve a Maconkára vezető összekötő út egy újabb szakaszát.
  • Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a 26-os főút elkerülő szakaszán a 260-as főutat Kazincbarcika, Berente és Sajószentpéter között.
  •  Az M3-as autópályán, a 187-es kilométernél lévő M35-ös autópálya csomópontjában új felhajtó ágat nyitottak meg Vásárosnamény felé. Ugyanebben a csomópontban, akik az M3-ason Budapest felé haladnak, már le tudnak hajtani az M35-ös autópályára, Berettyóújfalu irányába.

Áradások miatt több utat is le kellett zárni

Rossz hír, hogy áradások miatt több utat is le kellett zárni. 

Komárom-Esztergom vármegyében:

  • a 11326-os jelű, Esztergom–Országhatár összekötő út rakparti, a 0+650 kilométerszelvény és az 1+500 kilométerszelvény közötti szakaszát a Duna áradása miatt.

Vas vármegyében, a Répce folyó áradása miatt:

  • a 8631-es jelű, Vasegerszeg–Nagygeresd összekötő utat, Nagygeresd és a 86-os főút között.

Nógrád vármegyében:

  • a 2209-es jelű, a határhídhoz vezető utat Őrhalomnál az Ipoly áradása miatt.

A kamionos ne felejtsék el, hogy az ünnepi kamiontilalom december 26-án, kedden 22 óráig van érvényben, valamint szilveszterkor december 30-án 22 órától január 1-je 22 óráig tart majd.