Két évet várt a bocsánatkéréssel a sofőr, aki szenteste egy kisgyerekes anya halálát okozta

2023.12.25. 09:52
Csaknem két évvel a tragédia után bocsánatkérő üzenetet küldött áldozata családjának az a sofőr, aki miatt 2021. december 24-én meghalt egy kisgyerekes anya Budapesten.

A balesetben két személygépkocsi ütközött össze Budapest, IX. Soroksári út és Hentes utca kereszteződésében. A Pesterzsébet felől nagy tempóval érkező BMW megcsúszott a vizes úton és félig frontálisan belerohant a Daewoo Kalosba, amely a H6-os HÉV pályáján landolt. A Daewoo volánjánál ülő 47 éves nő azonnal meghalt.

A TV2 a helyszínelés után úgy értesült, hogy a BMW-s egy másik autóval versenyzett a tragédia előtt.

Az asszony ajándékvásárlásból tartott hazafelé, a gyermekének vett laptopot karácsonyra. Mint kiderült, a BMW-n kopott nyári gumik voltak, ráadásul olyan műszaki átalakításokat végeztek a kocsin, amik a féket és a kormányt is befolyásolták. A család úgy tudja, hogy a másik versenyzőnek nem volt jogosítványa.

A BMW sofőrje – aki jelenleg is szabadlábon van – két év után bocsánatot kért a nő hozzátartozóitól. „Rengeteg idő eltelt, viszont még mindig nagy a fájdalom a szívemben, súlyos a teher a vállamon. Szeretnék őszintén bocsánatot kérni önöktől, békésen” – írta a családfőnek. A sofőr a segítségét is felajánlotta a levélben.

A felelőtlen járművezető halálos közúti baleset gondatlan okozásáért akár öt év börtönbüntetést is kaphat, tudta meg az rtl.hu.