Kora tavaszi időjárást élvezhetünk karácsony másnapján

2023.12.26. 09:13
Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint változóan felhős idő várható általában többórás napsütéssel, mert a köd és a rétegfelhőzet napközben teljesen megszűnik.

Az előrejelzés szerint csapadék nem valószínű, és a délnyugati szél élénk, kisebb körzetekben erős lesz, majd délutántól az északi megyékben nyugatira, északnyugatira fordul a szél, és akár egy-egy viharos széllökés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között valószínű. Késő estére 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az esti órákban döntően fátyolfelhős lesz az ég, köd és rétegfelhőzet főként a délnyugati tájakon és az északkeleti határ közelében képződhet. Az északnyugati, nyugati szél az előbb említett tájak kivételével élénk, sőt helyenként erős marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 0 és 5 fok között várható, a szélcsendes részeken lehet helyenként gyenge fagy.

Baranyában 18 fok volt a minap 

Az Időkép szerint már nem is meglepő, ha karácsonykor kora tavasz van, és ez idén sem történt másképp. Szokatlanul enyhe volt az idő, a szelesebb tájakon 10–14 fokot mutattak a hőmérők.

KORA DÉLUTÁNRA PEDIG A NAPOSABBRA FORDULÓ IDŐBEN A DÉLI-DÉLNYUGATI ORSZÁGRÉSZBEN TÖBBFELÉ 15 FOK FÖLÉ MELEGEDETT A LEVEGŐ, A BARANYA VÁRMEGYEI SÁMODON 18 FOK VOLT.

A melegrekord ugyanakkor nem került veszélybe, Sellyén 2009-ben ugyanezen a napon 21,8 fokig melegedett a levegő.