Ömlött a vér a Wizz Air gépén, kényszerleszállást kellett végrehajtani

GettyImages-1246351181
2023.12.29. 15:18 Módosítva: 2023.12.29. 15:39
Sajtóértesülések szerint a Wizz Air Budapestről Abu-Dzabiba tartó járatán rosszul lett az egyik utas, majd a csillapíthatatlan vérzés miatt útját megszakítva, Ankarában landolt a gép.

Csütörtök délután a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről indult Abu-Dzabiba a Wizz Air gépe, amelynek fedélzetén rosszul lett az egyik utas. Egy szemtanú elmondása alapján a középkorú nő rosszullétre panaszkodott, ezt követően elájult. A személyzet azzal nyugtatta az utasokat, hogy van orvos a gépen, miközben a nő vérezni kezdett – írja a Blikk.

A nőt a pilótafülke mögötti mosdóban próbálták ellátni, de nem sikerült elállítani a vérzést. „Olyan volt, mint egy horrorfilmben, a vér tócsákban állt a mosdóban, a székeken és a folyosón, a hölgy gyerekei sírtak, senki sem tudta, hogy mit lehetne tenni” – mondta az egyik utas a lapnak.

A gép végül Törökországban, Ankarában hajtott végre kényszerleszállást, az utaskísérők fekete nejlonzacskókkal próbálták letakarni a vérfoltokat. A repülőgépet landolásakor mentőautó várta. Úgy tudni, hogy a négyfős család szilveszterezni utazott Abu-Dzabiba, az édesanyát néhány héttel ezelőtt operálhatták.

Wizz Air: Az utast azonnal kórházba szállították

Cikkünk megjelenése után a légitársaságtól az alábbi közleményt kaptuk: „A Wizz Air december 29-i, Budapest és Abu-Dzabi között közlekedő járatát kénytelen volt megszakítani az egyik utas komoly egészségügyi panaszai miatt. A személyzet azonnal a segítségére sietett két fedélzeten tartózkodó orvossal, akik szintén a repülőgép utasai voltak. A Wizz Air munkatársai úgy ítélték meg, hogy a járat átirányítására, az utas mielőbbi kórházba szállítására van szükség, így a nemzetközi szabványnak megfelelő sürgősségi jelzést adták ki. Ezt követően landolt a gép az Esenboğa Nemzetközi Repülőtéren, Ankarában, onnan az utast azonnal kórházba szállították. Személyiségi jogok miatt többet nem árulhatunk el a részletekről”.

Hozzátették azt is, hogy a személyzet a protokollnak megfelelően járt el, a járat az ankarai leszállást követően folytatta útját Abu-Dzabiba.

(Borítókép: A Wizz Air repülőgépe Ankarában 2023. január 19-én. Fotó: Muhammed Abdullah Kurtar / Anadolu / Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport