Magyarország több pontján is havazott

2024.01.01. 19:15
Hétfőn egy átmeneti hidegebb légtömeg érte el Magyarország magasabban fekvő pontjait. A reggeli órákban a Mátra és a Börzsöny több részén is nagy pelyhekben esett a hó.

Országszerte enyhe idővel indult az új év, azonban egy átmeneti hidegebb légtömegnek köszönhetően a magasabban fekvő tájakon havazásba váltott át a csapadék – írja az Időkép. 

Hétfő reggel nagy pelyhekben hullott a hó többek között Dobogókőn, a Nagy-Hideg-hegyen, valamit a Mátra magasabb pontjain. Mátraszentistvánnál és Kékestetőnél is pillanatok alatt kifehéredett a táj. 

Január első napján többségében az esernyőkre volt szükség. A Dunántúlon néhol 10–15 milliméter csapadék is lehullott. A kora délutáni órákra felszakadozott a felhőzet, így sokfelé kisütött a nap.

A 2024-es év első hetének időjárása rendkívül változékony lesz. Általánosságban enyhe idő várható, de több hullámban kell esőre számítani.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras