Nyomozás indult a gödöllői Fidesz felnőttfilmekkel elárasztott oldala ügyében

2024.01.03. 16:58
Vécsey László gödöllői fideszes képviselő úgy gondolja, politikai motiváció állhat a pornófilmekkel ellepett Facebook-oldalak ügye mögött. Mint írta, a rendőrség jelenleg is keresi az elkövetőt.

„Továbbra is támadás alatt áll több, a gödöllői térségben működő jobboldali Facebook-oldal, köztük a Gödöllői Fidesz oldala is. 2023. december 23-án a támadást követően feljelentés tettünk, az ügyben jelenleg rendőrségi nyomozás zajlik” – közölte közösségi oldalán Vécsey László, Pest vármegye 6. számú választókerületének országgyűlési képviselője.

Vécsey hozzátette, a Gödöllői Fidesz esetében nem szokványos Facebook-oldal-feltörés történt, a támadás hátterében politikai motivációt sejt.

Bár 2024 választási év lesz, de a politikai küzdelemnek is vannak írott és írtalan szabályai, amelyen a bűnelkövetők és a bűncselekmény kitervelői átléptek

– írta a képviselő.

A Népszava azonban kiemelte, a profil átláthatósági adatlapja szerint az oldalt jelenleg Indonéziából és Vietnámból szerkesztik, ezért a portál szerint nem világos, hogy Vécsey László kit gyanúsíthat a feltöréssel.

Mága Zoltán oldalát is feltörték

Mint arról az Index is írt, nemrég Mága Zoltán Facebook-oldalát is hackertámadás érte, a Liszt Ferenc-díjas magyar zenész, hegedűművész oldalán bizarr, főként ázsiai főszereplőkkel felvett videók jelentek meg. Ezekben mindenféle, véletlenszerű, de a hegedűművész közösségi oldalára nem illő tevékenységek voltak láthatók, mint például favágás, húsüzemi munka, mezőgazdasági munka, építkezés és hasonlók. 

Mint kiderült, Mága is feljelentést tett az ügyben és a Facebook csapatához fordult segítségért, de egyelőre egyik sem vezetett még sikerre.

Most úgy tűnik, némi előrelépés történhetett az ügyben, ugyanis a zenész közösségi oldalán már nincsenek elérhető bejegyzések, ami arra utal, hogy habár az oldal feltehetően még mindig nincs a hegedűművész irányítása alatt, azonban már nem jelennek meg rajta irreleváns tartalmak.