Esernyőket elő: esővel és széllel érkezik a szerdai kettősfront

2024.01.03. 06:06
Szerdán országszerte esőre és záporokra kell készülni, majd napközben fokozatosan felszakadozik a felhőzet. A délnyugati szél sokfelé megerősödhet. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Szerda reggel sokfelé számíthatunk esőre és záporokra, majd napközben fokozatosan felszakadozik a felhőzet.

Az Időkép előrejelzése szerint az ország nagy részén kisebb eső és futó zápor is kialakulhat. Legnagyobb eséllyel az északnyugati tájakon maradhat szárazabb az idő. A délnyugati szél sokfelé megerősödhet.

A hajnali órákban még hűvösebb lesz 1 és 8 fok közti idővel, míg

A NAPPALI CSÚCSHŐMÉRSÉKLET 9 ÉS 14 FOK KÖZÖTT ALAKUL.

A HungaroMet szerint szerdán nem várható kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség.

Kettős fronthatás érkezik

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint szerdán kettős fronthatás éri el hazánkat, így a meleg- és a hidegfrontra érzékenyek is kellemetlen tünetekre számíthatnak. Többek között fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szédülés, dekoncentráltság és tompaság is jelentkezhet.

A gyulladásos és a kopásos jellegű panaszok is felerősödhetnek. A szelesebb tájakon élőknél fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, emellett ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras