Borús, csapadékos szombatunk lesz, tavaszi meleggel

2024.01.06. 06:08
Egy mediterrán ciklon okoz majd csapadékot országszerte szombaton, szinte egész nap borult, esős idő várható, estére pedig a legtöbb vármegyében felélénkül a szél is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 16 fok között alakul majd.

Szombaton beborul az ég egy mediterrán ciklon miatt, sokfelé kell esőre, záporra számítani a HungaroMet tájékoztatása szerint. Átmeneti szakadozások lehetnek ugyan a felhőzetben, de ez főként az ország déli részén fog előfordulni.

A Viharsarokban a déli, a nyugati vármegyékben már az északira forduló szelet kísérik élénk, késő estétől erős széllökések. A fronthatás már a hideg levegő beáramlásának a jele: erős, több helyen viharos északnyugati, északi szél támogatja majd. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 16 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, a déli, délkeleti országrészben a magasabb értékekkel. 

A ciklon miatt mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli majd az időjárás. Sokan tapasztalhatnak majd fejfájást, koncentrációzavart, de vérnyomás-ingadozást is.

Vasárnap az ország nyugati, északnyugati felén számíthatunk főleg esőre, északon és nyugaton pedig többfelé hóra, havas esőre vált a csapadék, néhol ónos eső is eshet. Többfelé erős, viharos lehet az északias szél. Reggel mínusz 1 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet, majd délután csupán egy-két fokot melegedhet az idő.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras