Visszatér a tél, kiderült, hol várható a legnagyobb változás az utakon

2024.01.06. 18:46
Ónos eső és hó nehezíti a közlekedést a hazai utakon a következő napokban, ugyanis vasárnaptól jelentős lehűlés várható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. óvatosságra inti az autósokat.

Vasárnaptól visszatér a tél, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. összegyűjtötte, hol várható a legtöbb csapadék, hogy az autósok fel tudjanak készülni a változásokra. 

  • Vasárnaptól keddig az ország teljes területén várható kisebb-nagyobb havazás, a legtöbb hó azonban Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Baranya és Bács-Kiskun vármegyében, valamint északon a Bükkben és a Mátrában várható.
  • A havazást sok helyen eső, ónos eső előzi majd meg: ezek veszélye miatt vasárnapra Fejér, Baranya, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala vármegyében citromsárga, míg Veszprém vármegyében, főleg a Bakony térségében narancssárga figyelmeztetés van érvényben.

Az autósoknak kisebb hóátfúvásokkal és erősebb széllökésekkel is számolniuk kell főleg a nyugat-dunántúli területeken. Ezenkívül arra kérnek minden autóst, hogy csak akkor induljanak útnak, ha elállt az ónos eső, mert csak utána tudják elvégezni a szükséges munkálatokat a közút munkatársai. 

A szokásosnál nagyobb forgalomra is figyelmeztetnek, ami a Nyugat-Európába visszatérő munkások miatt várható, és főleg az M3–M0–M1-es és az M5–M0–M1-es útvonalon lehetnek majd telítettebbek a sávok, emiatt érdemes fokozott óvatossággal, kellő követési távolságot tartva közlekedni.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, amennyiben kíváncsi a részletekre (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras