Balatoni településeken több mint 100 kilométer per órás szél fújt

2024.01.07. 21:10
Fákat döntött ki a viharos szél Vas vármegyében vasárnap. A balatoni településeken több mint 100 kilométer per órás széllökéseket mértek.

Útra dőlt fának ütközött egy személyautó Csákánydoroszló közelében, a 8-as főút 170-es kilométerénél. A helyszínre riasztott körmendi hivatásos tűzoltók feldarabolták és eltávolították a nagyjából 15 méter magas fát az úttestről – írta honlapján a katasztrófavédelem.

Szombathelyen parkoló autóra, Sárváron az úttestre, Kenyeriben pedig távközlési vezetékre borultak fák. Tűzoltók távolítottak el úttestre dőlt fát Bozsok és Kőszegszerdahely között, valamint a 89-es úton is, a gencsapáti körforgalom után.

A Dunántúlon viharos széllel érkezett meg a fagyos levegő. Az Időkép adatai szerint 

Keszthelyen 105, míg Fonyódon 100 kilométer per órás széllökéseket mértek.

A Balatonon hatalmas hullámok csaptak fel. A portál szerint voltak, akik annyira örültek ennek, hogy szörfdeszkával közelítették meg a tavat.

A jövő héten még keményebb arcát mutatja a tél, a csúcshőmérséklet jellemzően fagypont körül alakul, és éjszakánként országszerte fagyra kell készülni. Pénteken és szombaton hajnalban a szélvédett körzetekben akár mínusz 12 Celsius-fok is lehet. A hét első felében még elszórtan lehet gyenge havazás, majd ez is megszűnik, de a szél élénk, olykor erős lehet.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras