Vörös festékkel akciózó polgármesterjelöltet indít a Momentum Rákosmentén

311461942 484184540395234 7468913134156908059 n
2024.01.08. 12:56
Gergely Bálint lesz a Momentum Mozgalom polgármesterjelöltje Rákosmentén. A momentumos politikus korábban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy vörös festéket öntött a kormánypárt helyi irodájának lépcsőjére.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője jelentette be, hogy a Momentum Gergely Bálintot indítja polgármesterjelöltnek az önkormányzati választásokon Rákosmentén. Gelencsér szerint pártja ország- és Európa-szerte, az önkormányzatokban és az Európai Parlamentben egyaránt azon dolgozik, hogy igazságos, emberközpontú és zöld Magyarországot építsen, a Holnap Magyarországát.

Magyarország és Rákosmente is rossz kezekben van. A rossz kormányzással a magyar gazdaságot a kormány meggyengítette és kiszolgáltatottá tette. A hatalom maga és az emberek közé kordont vont, és a magyar és magyar közé is mély árkokat ásott. 13 évnyi rossz fideszes kormányzás után egyértelmű, hogy az országnak és a XVII. kerületnek is változásra van szüksége

– mondta polgármesteri ambícióiról Gergely Bálint, aki szerint a jelenlegi polgármester és alpolgármestere nem képesek érvényesíteni a kerület érdekeit, mindenkivel szemben csak vagdalkoznak, és ellenségeket gyűjtenek.

Célunk egy kényelmes, zöld kerület létrehozása és az infrastruktúra fejlesztése. Közpénzpazarlás helyett a kerület költségvetésében a lakosok igényeire koncentrálunk

– tette hozzá a momentum polgármesterjelöltje.

Vörös festék a pártirodára

Gergely Bálint novemberben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy vörös festékkel öntötte le a Fidesz XVII. kerületi irodájának lépcsőjét. A politikus akkor azt mondta, ezzel az akcióval akarják emlékeztetni a kormánypártiakat arra, hogy a forradalmárok hősök voltak, és nem fasiszták, ahogyan azt Oroszország gondolja.

A Momentum politikusa szerint a kormány nem állt ki a forradalom hőseinek emléke mellett, amikor Vlagyimir Putyin új történelemkönyvében fasisztáknak nevezték az 1956-os forradalmárokat.

(Borítókép: Gergely Bálint / Facebook)