Magyar prostituáltakat Finnországba közvetítő férfi ellen emeltek vádat Pécsett

2024.01.09. 16:02
Folytatólagosan elkövetett üzletszerű kerítés miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy helyi férfi ellen, aki finnországi prostitúciós munkákra szervezett be nőket – közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A vádhatóság közleményében azt írták, a pécsi férfi egy cseh állampolgárságú, Finnországban élő nővel állapodott meg abban, hogy magyar prostituáltakat küld hozzá.

A vádlott ennek megfelelően prostituáltként dolgozó, külföldi munkát kereső magyar nőket keresett meg, akiket tájékoztatott a Finnországban végezhető szexuális tevékenységről és arról, hogy a bevételük harminc százalékáért cserébe a finnországi kapcsolata segít nekik munkát vállalni.

A férfi a finnországi beutazást elősegítő meghívó levelet szerzett be a nők számára, majd kiközvetítette őket a cseh nőnek, aki ezt követően kezelte internetes hirdetéseiket, állta utazási költségeiket és találkozókat beszélt le számukra a hirdetésekre jelentkező férfiakkal.

A beszervezett nők bevételük harminc százalékát adták át a cseh nőnek, aki a közvetítésért cserébe ennek hatodát adta tovább a pécsi férfi részére.

A vádlott hét magyar nőt szervezett be, ezzel pedig közel hárommillió forintos bevételre tett szert, ellene ezért többrendbeli folytatólagosan elkövetett üzletszerű kerítés miatt emeltek vádat.

A cseh nővel szemben Finnországban folyik büntetőeljárás – olvasható a vádhatóság hivatalos közleményében.