A Déli pályaudvar vágányához rendelték a kábítószert, vádat emeltek ellenük

2024.01.10. 13:40
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik különböző kábítószerekkel látták el a budapesti drogpiacot.

A vádirat szerint egy 55 éves férfi 2021 tavaszától, míg 33 éves társa 2020. év elejétől kezdődően 2021. júniusi elfogásukig különféle kábítószerekkel kereskedett Budapesten.

Az idősebb férfi jelentős mennyiségű kannabiszt, amfetamint és extasyt értékesített, többek között fiatalabb társának, aki máshonnan is szerzett be drogot, és azt tovább értékesítette. A fiatalabb férfinak volt olyan ügyfele, akinek a Déli pályaudvar egyik vágányához futárral küldte el az előzetesen kifizetett kábítószert.

A Fővárosi Főügyészség az 55 éves férfit jelentős mennyiségű, társát alapeseti mennyiségű kábítószer kereskedelmével vádolja, többszörösen büntetett előéletükre figyelemmel mint többszörös visszaesőket. Velük szemben fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, valamint a ,,nagykereskedővel” szemben vagyonelkobzás alkalmazását is indítványozza a vádiratban.

Az idősebb kereskedő, H. Benjamin letartóztatásban van, társa, F. Csaba lakásra korlátozott, nyomkövetővel biztosított bűnügyi felügyelet alatt áll.