Megszűnik Iványi Gáborék iskolája

2024.01.10. 08:02
Megszűnik a Wesley János óvoda és iskola, melyet a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség tartott fenn. A megszüntetés időpontját 2023. december 31-ben határozták meg.

A Klebelsberg Központ közleménye szerint a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség közgyűlése a gyürei székhelyű, Beregdarócon, Gemzsén, Gulácson és Tiszaszentmártonban működő Wesley János Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola megszüntetése mellett döntött – adta hírül az MTI.

A közgyűlési határozat a megszüntetés időpontját 2023. december 31-ben határozta meg azzal, hogyha a Belügyminisztérium vagy a Tankerületi Központ az oktatás megszervezésének nehézségeire hivatkozva azt kéri, akkor a megszüntetés dátuma 2024. január 31-ig kitolható.

A Belügyminisztérium az időpont kitolását nem kérte,

a Kisvárdai Tankerületi Központ az oktatást a téli szünet végére valamennyi feladatellátási helyen megszervezte, a tanítás az öt településen a tankerületi fenntartású intézményekben történik. Az óvodai feladatok ellátásáról 2024. január 1-jétől a helyi önkormányzatok ugyancsak gondoskodtak.

Mint arról beszámoltunk, Iványi Gábor lelkész, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetője korábban beszélt arról, hogy egyházát szerinte hogyan próbálja ellehetetleníteni a kormány.

Akkor Iványi Gábor elmondta: annak ellenére, hogy állami feladatot látnak el, a templomaikon jelzáloghitelek vannak, mínuszban van az egyenlegük, és még az adósságaik is felhalmozódtak.

Beszámolt arról is, hogy kapott egy levelet, ami arra szólította fel, írja le, hogy az intézményeiket kiknek ajánlja fel, ami, mint fogalmazott, „egyenes üzenet volt arra, hogy baj lesz”.