Saját főnökét csalta tőrbe a román férfi, de elfogták

2024.01.10. 18:44
Egy ócska figyelemelterelő trükkel verte át egykori munkaadóját a 28 éves román férfi, aki végül főnöke kocsiját és pénzét is ellopta.

A 28 éves férfi bodzaszedő munkára jelentkezett a 68 éves orgoványi férfihez, és így élt vissza a bizalmával. Éppen közösen pakolták a learatott bodzát, amikor a fiatal férfi egy békára hívta fel főnöke figyelmét, amiről azt állította, hogy rémisztő számára és megkérte az idősebb férfit, hogy tüntesse el az állatot – írja a rendőrség oldala.  

Ezt a helyzetet kihasználva a 28 éves bűnöző hátulról ököllel és lapáttal ütni kezdte főnökét, és ellopta kocsiját és pénzét is, aki utána tett feljelentést a rendőrségen. 

A kocsiban találta meg a lakáskulcsot is, mellyel betört a házba és elvitte a pénztárcáját is, amiben 130 000 forint volt. 

Az idős férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani. Mivel nem tudta az elkövető teljes nevét, ezért egy kamerarendszer segítségével tudta őt beazonosítani a rendőrség. Kiderült, hogy a férfi külföldre szökött, de a kiskunfélegyházi rendőrök körözési akciója sikeresen zárult és a bűnöst elfogták és kezdeményezték letartóztatását. Megtalálták az ellopott autót is.