Nem hagyják magára a házomlás miatt megsérült balerinát

2024.01.11. 15:11
A terézvárosi önkormányzat korábbi ígéretéhez híven nemcsak megkeresi a megfelelő lakást, hanem vállalja annak átalakítását is a Jókai utcában súlyos balesetet szenvedett Tóth Nikolett balett-táncos számára.

Ahogyan arról korábban az Index is  beszámolt , házomlás történt Terézvárosban, amikor az Aradi utca és Jókai utca sarkán a homlokzati fal és tetőszerkezet elemei lehullottak az utcára, az éppen arra járó balerinára, Tóth Nikolettre, valamint az utcán parkoló autókra.

A Budapesti Operettszínház balerinája Terézvárosban élt és dolgozott, amikor a 2022 nyarán leomló ház maga alá temette, és súlyos sérüléseket szenvedett.

A polgármester az önkormányzat nevében már akkor felajánlotta a családnak, hogy amennyiben szükségét érzik és elfogadják a segítséget, úgy a korábbi, 3. emeleti lakás helyett egy olyan ingatlant biztosíthat az önkormányzat Tóth Nikolettnek,

ami a megváltozott igényeket minden tekintetben kielégíti.

Könnyen megközelíthető, akadálymentes, speciális kialakítású lakásra van szükség, ahol a hölgy a megváltozott életkörülményei ellenére önálló életvitelt folytathat.

Soproni Tamás, Budapest VI. kerületének polgármestere azt mondta, hogy több ingatlant is megmutattak a családnak.

Ma is egyeztetünk, és remélem, hogy hamarosan azzal a hírrel jöhetünk, hogy Nikolett ismét közöttünk, Terézvárosban élhet. Ez egyrészt öröm nekünk, mert segíthetünk, másrészt ismét abban a kerületben lakhat, melyet szeret, melyhez ezer szállal kötődik.

 – hangsúlyozta a polgármester.

Amennyiben sikerül megtalálni a minden tekintetben megfelelő lakást, az önkormányzat vállalná a szükséges felújítást és átalakítási munkák elvégzését is – áll a a terézvárosi önkormányzat közleményében.