Csontig hatoló fagy vár ránk csütörtökön

2024.01.11. 06:08
Fagyos reggellel, napsütéses délelőttel és helyenként ködös, párás időjárással köszönt ránk a csütörtök. A keleti, északkeleti régiókban hószállingózás is kialakulhat estefelé. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 6 fok között alakul majd.

Reggel ismét erős fagyokra kell számítani, a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 13 és mínusz 8 fok között alakul, de néhol akár mínusz 15 fok is lehet. A hajnali köd a legtöbb helyen fokozatosan feloszlik, a zavartalanul napos időt követően délután észak felől egyre vastagabb felhők érkezhetnek fölénk. Később keleten és északkeleten akár hószállingózás is előfordulhat.

Az általában nyugati, északnyugati szél időnként megélénkül. Kisebb körzetekben nehezen oszolhat fel a köd, így a csúcsérték fagypont alatt maradhat a Hungaromet előrejelzése szerint. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és 6 fok között alakul. 

Mivel jelenleg egy anticiklon peremén helyezkedünk el, fronthatással nem kell számolni.

A Hungaromet elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést is kiadott, Békés és Hajdú-Bihar vármegyében tartós, sűrű köd lesz, a látótávolság pár száz méterre szűkül.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras