18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Vascsővel és konyhakéssel ölte meg áldozatát egy borsodi gyilkos

2024.01.11. 08:58
A Miskolci Törvényszék tizenhét év fegyház végrehajtási fokozatú szabadságvesztésre ítélte azt az arlói férfit, aki fém járóbottal, vascsővel és konyhakéssel ölt meg egy embert.

A vádlott 2021 szeptemberében, egy közös italozás és szóváltás után járóbottal és vascsővel többször fejen ütötte, majd konyhakéssel többször megszúrta és megölte az áldozatot – közölte a Miskolci Törvényszék.

A törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt elítélte a vádlottat, valamint a feltételes szabadság kedvezményéből is kizárták. 

Mint írták, a büntetés kiszabásakor a törvényszék enyhítő körülményként figyelembe vette, hogy a terhelt büntetlen előéletű. Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelték az ittasságát, „a kitartó, gátlástalan, kíméletlen módon történt bűnelkövetést”, az eszközhasználatot és azt, hogy mást az elkövetéssel hamisan megvádolt.

Az ítélet nem jogerős, így a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik – olvasható a közleményben.