Megnyitották a Normafán a szánkó- és sífutópályát

2024.01.12. 16:27
Péntektől újabb magyar „síterepen” élvezhetik a szánkózók és a sífutók a csúszás örömeit: ezúttal a főváros tetején, a Normafán lehet kipróbálni a pályákat a frissen gyártott hóban – számolt be a sielok.hu.

A portál azt írta, hogy a szánkópálya ingyenesen, a sífutópálya 1000/2000 forintos napidíjért használható.

Közlésük szerint csütörtökön már beindították a hóágyúkat Szent Anna-rét környékén, és a nyitás előtti utolsó simításokat végezték a behavazott részeken, az első érdeklődök pedig meg is jelentek a környéken. Minderről a Normafa Park Facebook-oldalán is közzétettek egy posztot a minap.

A szánkósok péntektől már használhatták a játszótér melletti domboldalt. Ezt a pályát esti világítással naponta 22 óráig tartják nyitva. Ennek használata ingyenes – tették hozzá. A pályán állítólag 20 centis hó van.

A sífutópálya pénteken 14 órától nyílt meg. Az első napon még ingyenes, szombattól azonban már a tavalyi díjszabás lesz érvényben: gyerekeknek és 12. kerületi lakosoknak 1000 forintot, a nem a 12. kerületbe bejelentett felnőtteknek pedig 2000 forintot kell fizetniük. A napijegyeket a Vasas Síházban lehet megvásárolni, ahol lehetőséget biztosítanak átöltözésre, valamint a sporteszközök bérlésére.

Hétvégén Eplényben, Mátraszentistvánban és Visegrádon is üzemelnek a síterepek. Ezeken a pályákon a síelők felvonókat is használhatnak – tette hozzá a sielok.hu.