18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megölte, kútba dobta, majd lebetonozta ismerősét, fegyházbüntetés vár a kegyetlen gyilkosra

2024.01.12. 13:31
Terhes volt a tanya tulajdonosának látogatása az albérlői számára, ezért egyikük megölte, később pedig közösen eltüntették a holttestet egy kút mélyére 2016-ban. A férfit a tanya új tulajdonosa találta meg 2020-ban. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség tíz év fegyházbüntetés helybenhagyását kérte a gyilkosra.

Tíz év fegyházbüntetés helybenhagyását kérte a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség arra a férfira, aki egy kőműveskalapáccsal fejbe vágta ismerősét, majd társaival egy kútba dobta, és néhány nap múlva lebetonozta – írja a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében

Az ítélet szerint a vádlottak egy közösen bérelt lakóházban éltek, ahol a sértett, a tanya tulajdonosa többször látogatta meg őket váratlanul, így ezek a látogatások egyre terhesebbé váltak a vádlottak számára. 2015 karácsonyát az egyik vádlott a szüleinél töltötte, míg társai az albérletben maradtak. December 23-án este a sértett ismét váratlanul betoppant a férfiakhoz. Egy idő után egyikük aludni tért, így a bűncselekményben vezető szerepet betöltött vádlott kettesben maradt a sértettel, akinek ismeretlen okból egy nagy kőműveskalapáccsal ütést mért a fejére, amibe a férfi rövid időn belül belehalt. 

Mindent megtettek, hogy eltüntessék a holttestet

Az elkövető ezután felébresztette alvó társát, majd távol lévő társukat is a helyszínre hívták, hogy eltüntessék a holttestet. A holttestet az udvaron lévő kútba dobták, amit néhány nap múlva építési törmelékkel feltöltöttek és lebetonoztak. 2016 januárjában az áldozatuk tanyájáról használati tárgyakat, bútorokat, szerszámokat, valamint haszonállatokat loptak el.

2020 áprilisában új tulajdonosa lett a tanyának, aki a használaton kívüli kút tisztítása közben fedezte fel a holttestet. 

A törvényszék ítélete ellen védelmi fellebbezést jelentettek be felmentés, valamint enyhítés céljából.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bíróság döntése törvényes és megalapozott. Bár az emberölést egyikük követte el, azonban a holttestet a vádlottak közösen tüntették el azért, hogy a gyilkosságra ne derüljön fény, majd áldozatuk tanyájáról számos vagyontárgyat el is tulajdonítottak. A társadalom védelme érdekében különösen fontos a példás büntetés, ezért a büntetés enyhítésére irányuló védelmi fellebbezések nem lehetnek eredményesek.

Az ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt.