Halálos lakástűz volt Budapesten

2024.01.12. 16:32
Meghalt egy középkorú nő péntek délután, miután kigyulladt egy ferencvárosi társasház. A tűzoltók fél óra alatt fékezték meg a tüzet.

Segélyhívás érkezett péntek délután a katasztrófavédelemhez, hogy kigyulladt egy ferencvárosi társasház egyik lakása. A kilencedik kerületi Thaly Kálmán utcában egy hatszintes társasház ötödik emeleti lakásában keletkezett tűz – írta közleményében a Katasztrófavédelem.

A tűzoltók néhány perc alatt a helyszínen voltak, ahol megkezdték az oltást a hatvan négyzetméteres lakásban. A lángok a konyhában tíz négyzetméteren pusztítottak, emellett a szekrénysor és egy hűtőszekrény is égett. 

Az égő lakásból egy középkorú nőt vittek ki a tűzoltók, de az életét már nem tudták megmenteni.

Az egységek fél óra alatt megfékezték a tüzet. A beavatkozás ideje alatt a házban élők nem hagyhatták el a lakásukat, a közműveket a munkálatok végeztével kapcsolták vissza. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a többi lakásra nem terjedt át a tűz. A tűz okát tűzvizsgálati eljárásban tárják fel.

A katasztrófavédelem szerint a hasonló esetek elkerülése érdekében a legjobb megoldás, ha füstérzékelőt szerelünk a plafonra. Ez a tűz keletkezésekor jelez, így még van idő cselekedni – tették hozzá.