Havazással indul a hét

2024.01.15. 06:11
Hajnalban és a reggeli órákban leginkább a déli tájakon fordulhat elő eső, ónos eső, de a havas eső sem kizárt. A nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul hétfőn.

Hétfőn napközben az északi, északnyugati országrészben átmenetileg csökken a felhőzet és hosszabb időre kisüt a nap, míg délen egész nap erősen felhős, borult idő lesz – olvasható a HungaroMet előrejelzésében.

Az ország déli felében az eső mellett kezdetben vegyes csapadék eshet, majd délutántól egyre inkább havazásba vált a halmazállapot. Az északi tájakon hétfőn az északnyugati, nyugati szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 1 és 7 fok között alakul.

Az ónos eső miatt a HungaroMet az alábbi három vármegyében adott ki figyelmeztető jelzést:

  • Fejér,
  • Tolna és
  • Bács-Kiskun.

Alvászavar és fejfájás

Hidegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek az érzékenyek körében hétfőn. Görcsös panaszok, fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés alakulhat ki, különösen a tartósan felhős tájakon – figyelmeztet az Időkép.

A szelesebb északi, északkeleti területeken fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, nyugtalanság, ingerlékenység, alvászavarok előfordulhatnak. A fagyos reggelen sajoghatnak végtagjaink, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.