Egy doboz sörért gyilkolt kölyökmacskákat egy nógrádi férfi

2024.01.16. 13:14
A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 éves férfi és 46 éves társa ellen, akik kioltották négy macska életét.

A vádirat szerint a fiatalabb férfi tavaly szeptemberben megkérte ismerősét, hogy a padlásán lévő kölyökmacskákat „tüntesse el”. Az állatok megölésééért egy doboz sört ajánlott fel neki – írta közleményében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Az elkövető felment a padlásra, ahol egy nejlonzacskóba tette a pár napos cicákat, majd a fizetségül kapott sörrel együtt hazament.

Az állatokat később akarta elásni, így az udvaron tartott zacskó száját bekötötte, majd elment otthonról.

A vádlott szomszédja meghallotta a kétségbeesett nyávogást, majd értesítette a rendőröket és az állatvédőket.

A közlemény szerint az egyenruhások engedélyével a szomszéd egyik rokona átmászott a kerítésen, és a tűző napon lévő zacskó száját kinyitotta. Ekkor három kölyökmacska már elpusztult, kettő pedig életveszélyes állapotba került, ezeket az állatvédők orvoshoz szállították. Az életveszélyt az egyiküknél sikerült elhárítani, a másik, orvoshoz vitt állat azonban nem élte túl.

A négy macska rendkívüli szenvedéssel pusztult el, esélyük sem volt a menekülésre.

A macskatulajdonost felbujtóként, társát pedig tettesként elkövetett, több állat pusztulását okozó állatkínzás bűntettével vádolta meg az ügyészség. A bíróság velük szemben elzárás büntetés kiszabását és több mint 124 ezer forint bűnügyi költség megfizetését indítványozta. Az ügyről a Balassagyarmati Járásbíróság dönt a későbbiekben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport