Börtönbüntetésre ítélték a férfiakat, akik rátámadtak egy iskolaőrre

2024.01.17. 18:14
Nagy port kavart 2023 szeptemberében az az eset, amikor is két ittas állapotban lévő férfi egy alsózsolcai iskolaőrre támadt az iskolaudvaron, egy gyereket ért sérelem miatt.

A két elkövető beismerte bűnösségét, és most már az ítéletet is meghozta a Miskolci Járásbíróság.

Mint tudott, a tettesek az iskolaőrre támadtak, rugdalni kezdték és szitkozódtak vele, majd mikor ő gázspray-vel védekezett és elhajolt támadói elől, azok végül tehetetlennek bizonyultak az őrrel szemben, és alul maradtak. 

Az elsőrendű vádlottat három év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre és három év közügyektől való eltiltásra, a másodrendű vádlottat egy év börtönre és egy év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság, emellett elrendelte korábbi, felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is.

A büntetés kiszabásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte a másodrendű terhelt részbeni beismerő vallomását, mindkét vádlott esetében családos állapotukat és az időmúlást. Ezzel szemben a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlottak kedvezőtlen előéletét és az ittas állapotban történő elkövetést. Az ítélet a másodrendű vádlottal szemben jogerőre emelkedett, az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést – közölte az MTI-vel szerdán a Miskolci Törvényszék sajtóosztálya.