Távozik Dull Szabolcs: Ezt a Telexet már egyre kevésbé éreztem magaménak

2024.01.19. 12:22
Péntek délelőtt jelentette be a Telex, hogy távozik a lap korábbi főszerkesztője, Dull Szabolcs, aki az utóbbi hónapokban a Telex igazgatóságában, illetve a Telex Akadémia szakmai vezetőjeként dolgozott (és a Telexet kiadó cég törzsrészvényese is volt). Személyében már a második korábbi főszerkesztő hagyja el a lapot.

A Telex alapító-főszerkesztője, Munk Veronika még 2023 tavaszán távozott a laptól. Akkor a Telex akadémiájának vezetését Dull Szabolcs vette át tőle, aki közben a lap főszerkesztőjeként is dolgozott. Ezzel párhuzamosan a lap több ismert újságírója, illetve főszerkesztő-helyettese is távozott a laptól.

Ez utóbbi nem sokkal később megváltozott, Dull Szabolcsot ugyanis Német Tamás váltotta a lap élén. Akkor azt írták, hogy Dull Szabolcs saját kérésére távozik a lap főszerkesztői székéből. 

Most a Telex egy közleményben számolt be arról, hogy Dull Szabolcs az egész laptól távozik – írja a MediaFuture. Mint fogalmaztak,

a Telex volt főszerkesztője minden tisztségéről lemondott.

A Telex közleményéből kiderült, hogy az újraformált és kibővült csapatban nem találták meg Dull Szabolcs helyét, ennek köszönhető a volt főszerkesztő távozása. Dull a Telexben és a Telex Akadémián betöltött összes pozíciójáról lemondott, a Telex alapítványának alapítói jogait átadta, a Telexben lévő tulajdonrésze pedig a céghez kerül vissza.

Dull Szabolcs a Facebookon írt az okokról 

Dull Szabolcs azóta egy Facebook-bejegyzésében reagált a történtekre, és azt írta: „Sosem a pozíciókhoz ragaszkodtam, hanem a kezdeti közös céljaink megvalósításához. A cégvezetés és a lapvezetés tavaly nyári átrendezése után azt reméltem, ki tudunk alakítani egy olyan új működést, amelyben mindenki megtalálja a helyét, és amelyben mindenki a tudása legjavát hozzáteheti a Telex fejlődéséhez. Fél év után be kellett látnom, hogy nem sikerült maradéktalanul.”

Be kellett látnom mostanra, hogy bár a Telex csodálatos történet, ezt a Telexet már egyre kevésbé éreztem magaménak, és olyan történetnek, amelynek részese lehetek. Ezért hosszú, nehéz vívódás után a legnehezebb döntést hoztam meg: távozom a Telextől

– fogalmazott, hozzátéve: „Nem volt B tervem, nekem a Telex volt az A terv. […] Remélem, hogy a médiában, a médiáról szerzett tapasztalataimat, az újságírásban szerzett gyakorlatomat, a politikáról szerzett tudásomat, a jogi egyetemen szerzett látásmódomat és az oktatói elkötelezettségemet tudom majd a jövőben is megfelelően kamatoztatni.”