Az LMP petíciót indított a BKK járatritkítása miatt, Karácsony Gergelynek is üzentek

2024.01.19. 18:52 Módosítva: 2024.01.19. 19:07
Online petíciót indított az LMP a BKK tervezett járatritkításai ellen. A párt Karácsony Gergely főpolgármesternek is üzent.

Online petíciót indított az LMP a BKK tervezett járatritkításai ellen. „A petíció aláírásával tiltakozzunk a budapesti járatritkítások ellen!” – szólítottak fel a posztban.

Egyben elvárjuk a főpolgármestertől, hogy azonnali hatállyal vonja vissza a járatritkítást, és hívjon össze egy egyeztetést az érintett városrészek vezetőivel

– üzent a párt Karácsony Gergelynek.

A tiltakozás apropója, hogy mától, vagyis január 19-től a hétfői és pénteki napokon csúcsidőben több sűrűn közlekedő járat menetrendje is változik a budapesti tömegközlekedésben. A BKK hálózatfejlesztéssel indokolta a döntést.

Vitézy Dávid egykori államtitkár – az LMP-hez hasonlóan – is felháborodásának adott hangot, amiért Karácsony Gergely elfogadta a BKK járatritkítását, ami 53 járatot érint. A főpolgármester a home office-ra és a rugalmas munkabeosztásra hivatkozva döntött úgy, hogy elfogadja a Budapesti Közlekedési Központ járatritkításait.