Idős nőket gyógyszerezett be, majd rabolt ki egy miskolci tolvaj

2024.01.19. 18:22
A rendőrség letartóztatott egy nőt, aki idős embereket rabolt ki Miskolcon, miután elkábította vagy bántalmazta őket – közölte pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint a Miskolci Rendőrkapitányság rablás bűntette miatt folytat eljárást az 57 éves helyi nővel szemben, aki az elmúlt napokban különféle ürüggyel hatolt be több idős emberhez, hogy megszerezze értékeiket.

Először önkormányzati dolgozónak kiadva magát egy 85 éves nőt keresett fel, akinek gondosórát és gyógyszert próbált eladni – utóbbit a sértett ki is próbálta, és elájult tőle. Az elkövető közel egymillió forintot és egy arany nyakláncot lopott el eszméletlen áldozatától.

Egy másik esetben azzal az ürüggyel keresett fel egy idős nőt, hogy üzenetet hozott annak testvérétől, azonban a házigazda gyanút fogott és telefonálni akart, mire a gyanúsított elmenekült.

A támadó harmadjára aláírásgyűjtésre hivatkozva férkőzött be egy lakásba, ahol fizikailag bántalmazta az ott élő idős nőt, majd több mint egymillió forintot lopott el tőle.

Később a gyanúsított az első esethez hasonlóan két másik sértetthez is bejutott, akik szintén fogyasztottak a felkínált szerből. Az elkövető az egyiküknél nem talált értéket, viszont másik áldozatától néhány ezer forintját és a bankkártyáját vette el.

A bejelentések után a rendőrök tíz napon belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható nőt – közölte a rendőrség.