Karácsony Gergely pártja úgy látja, Ungár Péter nyíltan átállt Orbán Viktor oldalára

2024.01.22. 09:36
Ungár Péter kijelentette, hogy pártja önállóan indul az európai parlementi választáson, és élesen bírálta az ellenzéki összefogást, mellyel nagy ellenszenvet váltott ki politikusi körökben.

Az LMP budapesti kongresszusán mondott beszédet szombaton Ungár Péter. A párt frakcióvezetője és társelnöke bejelentette, hogy önállóan indulnak el az európai parlamenti választáson. A politikus éles hangvételű kritikát fogalmazott meg az ellenzéki összefogásról, beleértve a Momentumot, a Demokratikus Koalíciót és Karácsony Gergelyt is.

Utóbbiról úgy nyilatkozott, hogy „olyan politikát alakított ki, amiben nem az számít, hogy ő mit képvisel, hanem az, hogy a Facebookon milyen módon tudja magát Orbán Viktor áldozatának beállítani”.

Fidesz-hízelgő és hazug?

A Párbeszéd – Zöldek Facebookon közzétett bejegyzése szerint az LMP társelnöke, Ungár Péter kongresszuson tett kijelentésével megcsúfolja a magyar politikát, Fidesz-hízelgő lett és hazudik.

A bejegyzés szerint az LMP az a párt, amelynek parlamenti mandátumait nem a népnek, hanem az ellenzéki együttműködésnek köszönheti, és Ungár Péter nyíltan átállt Orbán Viktor oldalára. Az alábbi bejegyzésrészlet ezt támasztja alá:

Ungár Péter szombati beszéde egyfajta választ ad erre: az LMP a fővárosi ellenzéki együttműködés helyett a Fidesz emberének való udvarlást választja. Ebből két dolog következik. Budapesten az egyetlen valódi, a jövőt zöldmegoldásokkal képviselő, a várost a Fidesz Budapest-ellenes politikájától megvédeni képes jelölt Karácsony Gergely főpolgármester. A másik, ha az LMP a fővárosi ellenzéki együttműködést színjátéknak minősíti, akkor milyen alapon tartja meg a közös ellenzéki listáról szerzett, az ellenzéki együttműködés miatt létező négy parlamenti mandátumát? 

„Ungár Péter szembeköpi a zöldpolitikát, ha a Fideszt támogatja, és Karácsony Gergely ellen fordul, és semmi helye az LMP pártjában, ha ez így van“ − olvasható a posztban.