18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Álmában próbálta megölni ismerőseit egy tótkomlósi férfi, tizenhat évre ítélték

2024.01.23. 13:28
Kedden jogerősen tizenhat év hat hónap fegyházbüntetéssel sújtották azt a férfit, aki 2021-ben álmában próbálta megölni korábbi élettársa rokonait Apátfalván.

Tizenhat és fél évre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a 38 éves tótkomlósi férfit, aki ismerőseit, köztük egy gyereket próbált meg megölni álmában 2021 elején a Csongrád-Csanád vármegyei Apátfalván – adta hírül az MTI.

A férfit több, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletében és magánlaksértés bűntettében mondta bűnösnek a táblabíróság.

Az ítélőtábla döntése alapján a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A korábban többször büntetett, saját bevallása szerint húsz évig aktívan kábítószert fogyasztó férfi több alkalommal bántalmazta, illetve megfenyegette korábbi élettársát, emiatt távoltartást is elrendeltek vele szemben. A nő később anyaotthonba költözött.

A férfi 2021. január 20-án este megjelent a nő rokonainak apátfalvi otthonában, és kérte, hogy ott maradhasson éjszakára, de ennek a kérésnek a sértettek nem tettek eleget. A vádlott később visszament, betört a házba, majd az alvó ismerősei ágyához lépett, felkiáltott, és

egy konyhakéssel a gyermek felé szúrt.

A gyermek édesapja a kiabálásra felriadt. A szúrást sikerült kezével fölfognia, de a vádlott ezután többször megszúrta az édesapát, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Életét csak a rokonai nyújtotta elsősegély és az elvégzett műtétek mentették meg. Végül az édesanya kiabálására a másik szobában alvó rokon felébredt, akinek sikerült megfékeznie a férfit.

A vádlott az utolsó szó jogán is elismerte, hogy megszúrta korábbi élettársa fivérét, azt azonban következetesen tagadta, hogy a gyereket vagy az őt megfékező férfit is meg akarta ölni.