Befagytak az ellenzéki egyeztetések az egyik legnagyobb magyar városban

2024.01.23. 13:10
Az LMP közleményéből kiderült, hogy befagytak az ellenzéki egyeztetések Győrben. A zöldpárt szerint a város akkor újulhat meg, „ha politikai oldaltól függetlenül eltűnnek a bukott politikusok”.

„Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint Győrben új, hiteles szereplőkre van szükség a városvezetésben, mert a helyiek megérdemlik, hogy ne sorozatban leszerepelt, alkalmatlan politikusok irányítsák a várost. Ideje teret engedni Pintér Bencének és civil csapatának és a szentiváni lokálpatrióta közösségnek” – közölte a párt.

Az LMP szerint az önkormányzati választások Győrben már 2023 augusztusával megkezdődtek, „amikor a magánéleti elemekkel is tűzdelt korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt bejelentette, hogy álcivilként indul Győr polgármesteri székéért, miközben „Dézsi Csaba András regnáló polgármesterként hibát hibára halmoz”.

„Közben a helyiek megkérdezése nélkül veszélyes üzemek Győrbe telepítését tervezte a Dézsi vezette önkormányzat, a tiltakozást szervező civilek és a városért tenni akaró lokálpatrióták Pintér Bencét nevezték meg jelöltjükként, akit az LMP rögtön támogatásáról biztosított.”

Az ellenzéki egyeztetések befagytak: a DK, az MSZP és a Jobbik nem tudták támogatásukról biztosítani az egyetlen létező ellenzéki jelöltet, mást pedig nem tudtak megnevezni, aki vállalná az indulást. A DK végül mondott egy nevet: Glázer Tímea nevét. Glázert az LMP nem tartja alkalmasnak most a polgármester-jelöltségre, amennyiben a DK Glázert erre alkalmasnak tartja, akkor sorakoztassa fel érveit a jelöltsége mellett. Attól félünk, nem lesz könnyű dolguk

– fogalmaztak a zöldpárt közleményében, hozzátéve: „Az LMP kijelenti, hogy kitart Pintér Bence jelöltsége mellett. Reméljük, hogy a DK országos vezetése reálisan értékeli a helyzetet, és eltekint Glázer polgármester-jelöltségétől.”