Kigyulladt az egyik gyorsétterem a budapesti reptéren

2024.01.24. 17:14
Az Index úgy értesült, hogy szerda délután kigyulladt a Burger King a budapesti repülőtéren. A Budapest Airport megkeresésünkre közölte, hogy a füst forrását megszüntették, az utasfolyamatok azóta teljes mértékben helyreálltak. Személyi sérülés nem történt.

Technikai probléma miatt délután füst keletkezett a terminálépület egyik részén, ezért az épületrészt a Budapest Airport átmenetileg kiürítette – közölte az Index megkeresésére a repülőtér.

A Budapest Airport nem sokkal később arról tájékoztatott, hogy a terminálépületben keletkezett füst miatt a 2B terminál check-in csarnokát, valamint a SkyCourt galériaszintjét űrítették ki átmenetileg.

Mint írták, a tűzoltók megszüntették a füst forrását, így az utasfolyamatok (az utasbiztonsági ellenőrzés és a check-in folyamatok) azóta teljes mértékben helyreálltak az érintett területeken.

Füst a budapesti reptéren, ki kellett üríteni a terminál egy részét

Személyi sérülés nem történt. A repülőtér-üzemeltető munkatársai folyamatosan tájékoztatják az utasokat helyszíni koordináció és hangosbemondás útján, valamint a repülőtér weboldalán – tették hozzá

Füstbe borult a ferihegyi repülőtér

A repülőtér közúti megközelítése zavartalan. Járattörlés nem történt, de a Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy folyamatosan figyeljék az utastájékoztatást, mert egyes járatok esetében minimális késés előfordulhat – olvasható a közleményben.

Az ügyben kerestük a Budapest Airport vendéglátós egységeinek üzemeltetőjét, az SSP Hungary Kft.-t, amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.