Kabátban fagyoskodnak a diákok egy tatai szakképző iskolában

2024.01.24. 08:44
Havonta többször elromlik a fűtés egy tatai szakképző iskolában. A tantermek annyira lehűlnek, hogy előfordult, hogy a diákoknak és a tanároknak is a 12 fokos hidegben kellett részt venniük az órákon. Az iskolát fenntartó Agrárminisztérium szerint már dolgoznak a hiba elhárításán.

Rendszeresen elromlik a fűtés a tatai Jávorka Sándor szakképző iskolában. A tantermek annyira lehűlnek, hogy a diákok sokszor kabátban és takarón ülve vesznek részt az órákon – írja az RTL Híradó

A csatorna egyik nézője szerint a gyerekek és a tanárok fáznak az iskolában, emiatt folyamatosan betegek is. Az egyik diák szerint havonta háromszor, négyszer is elromlik a fűtés, így ezeken a napokon az épület bizonyos részein nagyon hideg van. 

Előfordult, hogy mindössze 12 fokot mértek a tantermekben. ilyenkor sokan kabátban vagy takarón ülve vesznek részt az órákon. 

Volt, hogy hősugárzót használtak, de a diák szerint nem sokat segített. 

Az iskolát fenntartó Agrárminisztérium a RTL Híradó kérdésére elmondta, hogy a kazán meghibásodása miatt átmenetileg lehet hideg az épület bizonyos részein. Ilyenkor másik tantermet biztosítanak a diákoknak. Hozzátették, hogy kazán javításához már megrendelték az alkatrészeket, így a probléma elhárítása már folyamatban van.

A minisztérium nem közölt időpontot arról, hogy a diákok mikor tanulhatnak majd újra meleg tantermekben.