Parkolási vita miatt gyújtottak fel egy autót Budapesten

2024.01.26. 11:02
Bíróság elé állítottak egy 69 éves férfit, aki két héttel ezelőtt bosszúból felgyújtotta haragosa autóját. Az elkövető egy korábbi parkolási vita miatt égette porig a járművet, amiről egy videót is megosztottak.

A vád szerint a férfi január 10-én éjjel érkezett az autójával a XVIII. kerületbe. Az elkövető konkrét céllal érkezett abba az utcába, ahol korábban parkolási vitája volt egy nővel. A vádlott egy égésgyorsító anyagot tartalmazó palackkal ment a sértett háza előtt parkoló autóhoz, majd leöntötte a sértett gépkocsiját, és meggyújtotta – írja közleményében a Fővárosi Főügyészség. 

A jármű teljesen kiégett a tűzben, így mintegy 600 ezer forintos kár keletkezett.

A kerületi ügyészség az elkövetőt gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A férfit rongálás bűntettében jogerősen is bűnösnek ítélték, így 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették.

A gyújtogatásról egy felvételt is megosztott az ügyészség.

Ahogy az Index beszámolt róla, január elején egy VII. kerületi mélygarázsban több autót is felgyújtottak. Az egyik jármű egy igazi autóritkaság volt, amelynek értéke legalább 100 millió forint. A társasházból 20 embert menekítettek ki a tűzoltók, személyi sérülés nem történt. A rendőrség jelenleg is keresi a gyújtogatót.