Sokaknak okozhat fejfájást a péntek

2024.01.26. 06:09
Pénteken napközben csak a Dunántúlon élők nem örülhetnek, hiszen ott helyenként előfordulhat eső. Az ország többi részében viszont derült idő várható. Ez azonban késő délutánra, estére jelentősen megváltozik.

Főként a Dunától keletre még több órára kisüt a nap, miközben frontális felhőzet terjeszkedik kelet felé, amely az esti, késő esti órákra fokozatosan beborítja az országot – írja előrejelzésében a HungaroMet

Késő délutántól, estétől viszont északnyugat felől egyre többfelé várható csapadék – zömmel eső, zápor, de északkeleten néhol vegyes lehet a halmazállapot.

Az ország középső harmadán élénk, néhol erős lesz az északnyugati szél, amely délután átmenetileg nagy területen délnyugatira fordul és kissé mérséklődik. Estétől ismét fokozatosan északnyugatira vált a szélirány, és ekkor az Észak-Dunántúlon már ismét lehetnek viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5, 10 fok között várható.

Az északkeleti határ közelében, valamint néhol a Dunántúlon ennél kissé hidegebb is lehet.

Mint írják, péntek estétől elsősorban Szabolcs, illetve Borsod vármegye keleti részén havazás, havas eső előfordulhat. A nyugatabbra fekvő területeken eső valószínű. Előreláthatólag késő estétől éjfélig Szabolcs keleti felében lepel mínusz 3 centiméter vizes hó hullhat. Kis területen ónos esőre is van esély Borsod északi, északkeleti részén. Veszélyjelzés egyelőre nincs érvényben egyik vármegyére sem.

Pénteken egyre többfelé melegfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, migrén, fáradékonyság, bágyadtság jelentkezhet, kialvatlanabbnak érezhetjük magunkat – írja orvosmeteorológiai jelentésében az Időkép. Fokozódhatnak a gyulladásos panaszok.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras