Kiderült, melyik miniszter felesége lett megafonos influenszer

2024.01.26. 11:39
Sokan és sokféle okból jelentkeznek a Megafon képzéseire, erre enged következtetni a miniszter feleségének lapunkkal közölt motivációja. Navracsicsné Prevoz Anikó nem számít arra, hogy üzeneteit anyagi támogatással népszerűsítené a politikai propagandára szakosodott közösség.

A Megafon influenszerképzésére jelentkezők sokaságának szenzitív adatai napokon át szabadon elérhetőek voltak az interneten – írta meg a Telex, számos érintett közszereplő nevét is közzétéve. A programban részt vevők listáján mások mellett szerepelt Farkas András, Piliscsaba és Győri Ottilia, Budakeszi polgármesterének neve is.

Az Index most megtalálta a cikkben csak „magas szintű kormánytag feleségeként” hivatkozott asszonyt, aki ugyan nem közszereplő, de vállalta a megszólalást, és lapunknak elismerte, hogy valóban elvégezte a Megafon Központ alapképzését.

Navracsicsné Prevoz Anikó, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium vezetőjének, Navracsics Tibornak a felesége azt mondta, még 2023 októberében vett részt egy négynapos tanfolyamon.

Ezt azzal indokolta, hogy

2003-ban, amikor ellenzékben voltunk, azért mentem a Fideszbe dolgozni, mert a hazámért szerettem volna tenni valamit. Kitartó asszony vagyok, a motivációim azóta változatlanok.

Az ott megszerzett ismeretekről és készségekről azt mondta, ezeket a jövőben a kereszténység és a család értékeinek megjelenítésére szeretné felhasználni a közösségi médiában saját életpéldáján keresztül. Hogy az ilyen jellegű társadalmi üzenet mennyire kompatibilis a Megafon Központ Fideszt támogató rövid és kemény politikai tartalmaival, az kikövetkeztethető a miniszter (külön élő) feleségének válaszából.

Megafon
Fotó: Prevoz Anikó

Prevoz Anikó egyáltalán nem számít arra, hogy a kereszténység és a család értékeinek fontosságát középpontba állító posztjainak vagy videóinak az elérését a Megafon a közösségi felületeken fizetett hirdetés révén növelné, vagy más formában népszerűsítené. Adatainak kiszivárgását úgy kommentálta: az ilyesmi előfordulhat bárhol, bármikor.

Mivel nincs semmi titkolni- vagy rejtegetnivalóm, nem rázott meg a dolog.

Ennél többet azonban nem akart elárulni, mivel a képzésen való részvétel feltétele egy szigorú titoktartási nyilatkozat aláírása volt.