Toroczkai László: Ha Ukrajna elbukik, mi igényt tartunk Kárpátaljára

2024.01.27. 18:17
Meg kell találni a partnereket, akikkel a globalizmus ellen tudunk küzdeni – jelentette ki Toroczkai László pártelnök, frakcióvezető a Mi Hazánk Mozgalom szombati budapesti évértékelő rendezvényén.

Toroczkai László hangsúlyozta, politikai partnereikkel együtt az a feladatuk, hogy átvegyék a kormányzást a saját országukban, végül pedig Brüsszelben.

Ha győztünk, akkor pedig nagyon egyszerű a dolgunk; el kell döntenünk, hogy mit kezdünk ezzel az Európai Unióval

– jelentette ki, hozzátéve, vagy szuverén államok szövetségeként működtetik tovább az EU-t, vagy megszüntetik azt, hogy kétoldalú megállapodásokra bízzák a jövőbeni együttműködést.

A globalisták nemzetköziek. Győzni ellenük csak nemzetközi összefogással lehet – mondta Toroczkai László, hozzátéve, „nincs szükségünk pénzemberek, globalisták által irányított európai egyesült államokra”.

Ehhez képest sehol nincs Soros György

A politikus a tavalyi év eseményeit értékelve arról beszélt, Magyarország előtt három út állhat: az első a balliberális pártoké, ami a haza és a nemzet elárulása, hiszen ezek az erők európai egyesült államokat akarnak, önrendelkezés, nemzetek és az európai emberek szabadságjogai nélkül.

Ráadásul – tette hozzá – ezeknek az erőknek olyan nemzetközi finanszírozóik vannak, akikhez képest apróság Soros György tevékenysége. Kiemelte, „ez a nyomulás Ukrajnában háborúhoz vezetett”, mégpedig olyanhoz, amely tönkreteszi Európát, padlóra küldi a kontinens gazdaságát, miközben „Ukrajnát felvásárolta a BlackRock”, a világ legnagyobb befektetési alapja, amely 10 ezer milliárd dollár felett diszponál.

Azonnali tűzszünet, béke és tárgyalásos úton megegyezés – foglalta össze az ukrajnai konfliktus lezárásának általuk szorgalmazott módját Toroczkai László. Azt is kijelentette, ha a háború következtében megszűnne Ukrajna államisága, „egyetlen magyarországi pártként” a Mi Hazánk „igényt tart Kárpátaljára”.

Gyarmatosított Magyarország?

Az ország előtt álló második lehetőségként a Fidesz „girbegurba” útját említette Toroczkai. Mint kifejtette, szerinte a jelenleg kormányzó erők „teljesen értelmezhetetlen” külpolitikát folytatnak.

A Fidesz egyetlenegy gazdasági innovációja, hogy legyünk akkumulátorgyár-nagyhatalom

– jelentette ki. Ehhez hozzáfűzte, nem ellensége ennek az ágazatnak, de nem kellene legjobb minőségű földjeinket emiatt „legyalulni”, kiszolgálva a német járműipart. Ez a politika magyarellenes politika – fogalmazott.

„Mi vagyunk azok, akik nem váltogatjuk a politikai elveinket, a barátainkat és a szövetségeseinket az alapján, hogy épp sikert aratnak-e” – mondta pártjáról az elnök-frakcióvezető. Hangsúlyozta, egyensúlyt kell teremteni a világpolitikában, hogy Magyarország megtalálja a helyét, „különben valaki gyarmatosítani fog minket”, ahogy jelenleg épp az Európai Unió próbálja ezt megtenni.

„Nem nyugati irány”

Toroczkai László szerint el kell kezdeni „nem nyugati irányba is közeledni”, új szövetségeseket kell találnunk, és nem az iszlámot kell provokálni, hanem meg kell állítani a migrációt és a vendégmunkások beáramlását.

Európa az európaiaké, Magyarország a magyaroké

– szögezte le.

A Mi Hazánk ajánlatát bemutatva arról beszélt, erőltetett iparpolitika helyett strukturális átalakítást, alkalmazkodást kell bevezetni, ahol kell, ott át kell alakítani a gazdaság szerkezetét, például fel kell támasztani állami támogatással az élelmiszeripart, majd piacot kell találni a magyar termékeknek.