Folytatódik az üzengetés Toroczkai László és Bayer Zsolt között

2024.01.16. 16:09
Miután Toroczkai László egy videóban sérelmezte, hogy a Trianon Múzeum Nagy-Magyarország Parkjában indiai vendégmunkások laknak, Bayer Zsolt a saját műsorában erre úgy reagált, hogy a Mi Hazánk Mozgalom elnöke egy gazember, „aki életében nem hozott létre semmit”. Ezt azonban Toroczkai nem hagyta szó nélkül.

Toroczkai László a TikTok-oldalán közzétett videóban vágott vissza Bayer Zsoltnak, aki szerinte durván, és személyeskedve megtámadta őt. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint bár ez érthető is, annak fényében, hogy ő volt az, aki leleplezte, hogy a közpénzből vett Nagy-Magyarország Parkban indiai vendégmunkások laknak, és azt is, hogy a Bayer Zsolt felesége által vezetett Országos Vérellátó Szolgálat vásárolt PCR-teszteket.

Toroczkai a videóban azt is elmondta, hogy Bayer Zsolt nem sorolta fel a bangladesieket, pakisztániakat, afrikaiakat, és a politikus szerint a kormány által bejelentett jogszabályi korlátozás könnyen kijátszható.

Továbbá azt is problémásnak találja, hogy a multik nagy része nem magyar munkaerőt alkalmaz, hanem az olcsó, külföldről behozott vendégmunkásokat foglalkoztatja. Ennek szerinte az lesz az eredménye, hogy még több magyar fogja el hagyni az országot.

Arra, hogy Bayer szerint ő még semmit sem hozott létre, azt mondta:

Kedves Bayer Zsolt, nagyon gyorsan felejtesz. 2001 és 2006 között ugyanis te is, Bencsik András is, sőt még Szijjártó Péter is meglátogattátok az általam megálmodott és vezetett mozgalom által szervezett sok ezer embert vonzó Sziget Fesztivált.

A videó végén pedig felsorolt még számos emlékművet, amit nagyrészt adományokból valósítottak meg.

@toroczkai.laszlo Itt a válaszom Bayer Zsoltnak! #bayer #bayerzsolt #hirtv #vendégmunkás #fidesz #kormányváltás #mihazánk #toroczkai #fyp #foryoupage #nekedbelegyen ♬ War Worship - Spiritual Warfare Music Epic

Gazember, lumpenproli

Mint megírtuk, Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke január 11-én egy TikTok-videót tett közzé, amelyben botránynak nevezte, hogy a Nagy-Magyarország Parkban indiai vendégmunkások kaphatnak szállást.

A politikus sérelmezte, hogy egy olyan park biztosít lakhatási lehetőséget a vendégmunkásoknak, amelyet a Trianon Múzeum Alapítvány a „magyar adófizetők pénzéből, 350 millió forintból” vásárolt meg. Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy az alapítvány Bayer Zsolt nevéhez kötődik, aki jelenleg is a kuratórium tagja, és korábban a kuratórium elnöke volt.

Bayer Zsolt jobboldali publicista a saját Hír TV-s műsorában reagált Toroczkai László állításaira. Az adásban közölte, hogy nem foglalkozik az alapítvány üzleti ügyeivel, így az indiai vendégmunkásokról is videóból értesült. Bayer Zsolt szerint a Nagy-Magyarország Park szállásait bárki kibérelheti, de úgy tudja, hogy most éppen egy multicég dolgozói laknak benne.

Hozzátette, hogy az indiaiak mellett „tisztességes borsodi cigány emberek” is el lettek ott szállásolva, amit ha nem tettek volna meg, akkor azzal lenne tele a sajtó, hogy Bayer Zsolték mekkora nácik. Mint mondta, a Magyarországon élő kínaiakkal és az indiai vendégmunkásokkal sincs gond, mivel velük soha senkinek nem volt konfliktusa.

Toroczkai Lászlót egy gazembernek nevezte, aki egész életében semmit nem hozott létre. A publicista úgy folytatta, hogy a tévészékház 2006-os ostromán kívül semmi más nem köthető a Mi Hazánk Mozgalom elnökéhez. Véleménye szerint Toroczkai viselkedése végül csak Gyurcsánynak kedvezett.