Baleset Ferihegyen: madárral ütközött, kényszerleszállást hajtott végre egy Stuttgartba tartó gép

2024.01.30. 12:10
Madárral ütközött, emiatt nem sokkal a felszállás után vissza is fordult az Eurowings Budapestről Stuttgartba tartó járata kedd reggel. A Ferihegyen történt kényszerleszállásról az airportal.hu adott tájékoztatást, de néhány részletet olvasónk is megosztott, akinek a férje a gépen tartózkodott.

Kedd reggel aggódva írt az Indexnek egy olvasó arról, hogy szeretne több információt megtudni az aznapi, Ferihegyen történt kényszerleszállásról, mivel a férje is a gépen volt.

Nem volt nehéz dolgunk, az airportal.hu addigra ugyanis részletes tájékoztatást adott a történtekről.

Önnek is van bármilyen információja?
Küldje el nekünk!

E szerint az Eurowings Budapestről Stuttgartba tartó járatának személyzete a felszállást követően jelentette a légi forgalmi irányítás felé, hogy a futópályán madárral ütköztek, aminek következtében hajtóműproblémát észleltek, emiatt elsőbbségi visszatérést kérnek Ferihegyre.

A repülőtéri szolgálatok a 31R futópályán megtalálták az elütött madár maradványait, amit még a leszállás előtt el is távolítottak.

A járat 9 óra körül biztonságosan leszállt a 31R jelű (2-es) futópályán, ahol a Repülőtéri Létesítményi Tűzoltóság átvizsgálta a repülőgépet, mielőtt az a számára kijelölt állóhelyre gurult. A gép kettes számú – jobb oldali – hajtóműve a leszállás során alapgázon üzemelt.

A repülőgép fedélzetén 58 utas és 5 fős személyzet utazott.

Az esemény idején az induló és érkező járatoknak várakozniuk kellett, mert a repülőtér másik (1-es) futópályáján tervezett karbantartás zajlott, ezért zárva tartott.

A Budapest Airport közlése szerint személyi sérülés nem történt, az utasokat a repülőtér tranzitterületére szállították, ahol a légitársaság további tájékoztatására várnak.

Olvasónk szerint ez utóbbi még nem történt meg, legalábbis a férje azt egyelőre nem tudja, hogyan ér oda a céges programjára, ahova eredetileg készült még a reggel.

Ő aludt, amikor a baleset történt, csak a leszálláskor ébredt fel. A tűzoltók és a gép személyzete szakszerűen kezelték a helyzetet, csak amiatt aggódik, hogyan jut ki Stuttgartba

– jelezte olvasónk.

Lapunk levélben fordult a Budapest Airporthoz azzal kapcsolatban, hogy mire számíthatnak azok, akik a reggeli géppel nem jutottak ki Stuttgartba. Megkeresésünkre válaszul jelezték: a további részletekről az Eurowings tud tájékoztatást adni. Annyit ugyanakkor hozzátettek, hogy a keddihez hasonló baleset évente jellemzően egy-két alkalommal fordul elő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport