Jövőbeli terveiről vallott Ambrus Attila

2024.01.31. 11:11
Ambrus Attila kerámiás vállalkozása még a tavaly decemberi megrendeléseket teljesíti, de nem csak erre terjed ki a figyelme: életéről egy amerikai sorozat készülhet, amelynek bevételét valamely nagy múltú magyar kerámiás vállalkozásba való betársulásra használná. Ami a családjával, gyermekeivel töltött időn felül megmarad, azt új hobbijával, dobolással tölti.

Ambrus Attila terveiről mesélt a kedd reggeli Mokkában: a kerámiás vállalkozásának köszönhetően rengeteg munkája van, emellett nagyobb álmai is vannak a kétgyerekes apukának – írja a 24.hu.

Egyrészt lottózik, és bízik abban, hogy ez hozzásegítheti egy nagyobb összeghez.

Másrészt abban is reménykedem, hogy egy-két éven belül körvonalazódni fog egy elképzelés. Úgy néz ki, hogy Amerikában valószínűleg lesz egy filmem. Sorozat lesz az életemről, ha minden igaz. Most már közel két éve tárgyalok a befektetőkkel, és ha abból megkapom azt a pénzt, amit úgy gondolok, akkor biztos, hogy az első bevételemből valamelyik cégbe megpróbálok beszállni

– mondta Ambrus Attila.

Szerinte „nincs a helyzet magaslatán” jó néhány régi magyar cég, tizenhét éves szakmai tudásával szívesen támogatná bármelyik nagy magyar kerámiás vállalkozást, ahol egy jó pozícióval és üzlettársi lehetőséggel a „bakancslistán minden pipálva lenne”.

Életrajzi sorozat

Egy sorozat alapötlete is felvetődött Ambrus Attilánál, ami egy amerikai férfi fejében fogalmazódott meg, aki 19 évig játszott az NHL-ben (az észak-amerikai profi jégkorongligában) hokikapusként.

A korábbi sportoló olvasta a Viszkis néven hírhedtté vált egykori jégkorongozó önéletrajzi könyvének angol kiadását, és azóta már kétszer meglátogatta Ambrus Attilát Magyarországon. Annyira megtetszett neki a történet, hogy úgy döntött, filmvászonra viszi. Legutóbbi látogatására már üzlettársát is magával hozta.

Bízom benne, hogy ők ezt komolyan gondolják. Ő azt mondta egyszer nekem, hogy nem akar úgy bevonulni a hírességek csarnokába, mint hokikapus, hanem úgy, hogy csinál egy jó hokis filmet. Azt, hogy ez hogyan fog realizálódni, nyilván nem tudom. Most ott tartunk, hogy van egy egyéves szerződésem. Az ügyvédeknél pattog a labda, aztán majdcsak lesz belőle valami. Az biztos, hogy ez két-három éves történet. Egy része megvan a befektetésnek, de itt több millió dollárról beszélünk. Ez egy nagyon komoly befektetés, és hát ugye ennek két-három éves átfutási ideje van, amennyiben elkészül

– mondta a reggeli műsorban Ambrus Attila.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy Ambrus Attila élete feltűnne a filmvásznon: Antal Nimród 2017-es, A Viszkis című akciófilmje már egyszer a képernyőre vitte életrajzának egy részét.

A műsorban az is elhangzott, hogy Ambrus Attila szabadidejében új szenvedélyként dobol, viccesen megjegyezte: felkészült Galambos Lajos szabadulására, szívesen alakítana a többi börtönviselt ismertséggel egy „börtönbandet”.