Nem jelentkezett a Hatoslottó nyertese, milliárdos összeget bukhat

2024.01.31. 06:20
Vészesen közeleg az pénzfelvételi határideje a hatos lottó egyik nyertesének. A játékos a tavaly novemberi sorsoláson sikeresen eltalálta a kihúzott számokat, amelyért csaknem 2 milliárd forintot fizetnek. Ha február 10-ig nem jelentkezik, úgy a hatos lottó történetének harmadik legnagyobb nyereményétől búcsúzhat el.

Hamarosan lejár a 90 napos határideje a tavaly novemberi hatoslottó-sorsolás nyertesének – hívta fel rá a figyelmet honlapján a Szerencsejáték Zrt.

A játékos a tavaly november 12-én tartott sorsoláson az összes kihúzott számot eltalálta, így összesen 1 883 128 190 forintot nyert. 

Az összeg a Hatos lottó történetének harmadik legnagyobb nyereménye, amit február 10-ig vehet fel a nyertes. 

Amennyiben a határidő lejárta után sem jelentkezik, úgy az összeg bekerül az úgynevezett fel nem vett nyeremények alapjába, és visszakerül a játékosokhoz.

A tavalyi év 45. heti sorsolásán a 2, 9, 15, 26, 38, 43 számokkal lehetett csaknem 2 milliárd forintot nyerni. 

A jelentkezéshez szükséges telefonszám a társaság honlapján és a lottózókban is megtalálható – ismertette a Szerencsejáték Zrt.

A telefonos egyeztetés után a lottótársaság meggyőződik arról, hogy valóban a nyertes van a vonal túloldalán. A beazonosítás a szelvényen szereplő információk alapján történik. A nyertessel ezután személyesen is felveszik a kapcsolatot, ahol többek között megvizsgálják a szelvény érvényességét és eredetiségét. A kifizetési eljárás a sikeres beazonosítás után kezdődhet meg – tették hozzá.

Idén még senkinek nem sikerült eltalálnia a hatos lottó nyerőszámait, így a február 4-én tartott sorsoláson a várható főnyeremény nettó összege 1 milliárd 600 millió forint lesz.