Szén-monoxid-szivárgás miatt kellett kiüríteni egy iskolát Budaörsön

2024.01.31. 12:48
Mentők lepték el az egyik budaörsi általános iskolát, miután több diák hányingerre és szédülésre panaszkodott. A mentők kiérkezésekor azonban kiderült, hogy szén-monoxid-szivárgás okozta a panaszokat, ezért a társszervek azonnal kiürítették az iskolát.

Egy budaörsi általános iskola egyik osztályának több diákja jelezte a ma délelőtti tanítás alatt, hogy nem érzi jól magát. A 10 év körüli gyermekek hányingerre és szédülésre kezdtek panaszkodni, így az iskola pedagógusai mentők segítségét kérték – számolt be az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Mint írták: „A mentésirányítás nagy erőket mozgósított, bajtársaink 7 mentőegységgel perceken belül helyszínre értek, ahol az életmentők táskáján megszólalt a szén-monoxid-jelző, ami egyértelművé tette a panaszok okát.

A mentők a társszervek segítségét kérték, akik azonnal kiürítették az iskolát, majd bajtársaink megkezdték a kisdiákok ellátását. Az időben érkezett segítségnyújtásnak köszönhetően a mentők végül 7 gyermeket vittek CO-mérgezés gyanújával, stabil állapotban kórházba” – olvasható a bejegyzésben.