Kis híján agyonlőtték a Testről és lélekről című film szelíd szarvasát

2024.01.31. 06:32
Orvvadászok lőtték meg Horkai Zoltán állatkoordinátor két szarvasát Gödöllőn. Az egyik állat, a díjnyertes Testről és lélekről című film egyik kulcsszereplője, túlélte a lövést.

A két szelíd szarvast hétfő hajnalban lőtték meg Gödöllőn. Az egyik állat, a Góliát nevű idős bika a Testről és lélekről című Arany Medve-díjas magyar filmben szereplő szarvas.

Az állatok gazdája, Horkai Zoltán az RTL Híradónak beszélt a történtekről. Az idomár korábban azt hitte, híres szarvasa elpusztult.

Az egyik szarvas először elmenekült, a másik állatot azért lőtték le, mert azt gondolták, hogy azt legalább el tudják vinni

– mondta a farkasember néven is ismert Horkai, aki a menekült állatot később golyóval a nyakában találta meg. 

A rendőrség kedd délután értesítette az RTL-t, hogy 

A GÓLIÁT NEVŰ SZARVAST MEGTALÁLTÁK, AZ ÁLLAT SÉRÜLTEN KÓBOROLT A KÖRNYÉKEN.

A RTL Híradó Enyedi Ildikó filmrendezőt is megkereste, amikor még úgy tűnt, hogy az állat elpusztult.

„Azért választottam Horkai Zoltán állatkoordinátort a filmhez, mert ő nem rávenni, rákényszeríteni akarja az állatokat arra, hogy csináljanak valamit, hanem az a fajta ember, aki megpróbálja kitalálni, hogy vajon mitől lenne kedve az állatnak megcsinálni egy bizonyos dolgot. Tehát igazán partnernek tekinti őket. Ez egy különleges érték, ami beköltözik egy filmbe is” – nyilatkozta Enyedi Ildikó , aki akkor még „különlegesen fájdalmasnak” nevezte, hogy megölték az állatokat.

Hozzátette, Horkai Zoltán nagyon nagy szívességet tett nekik azzal, hogy egy féléves munka alatt közel hozta a szarvast az emberekhez, hogy le tudják forgatni a Testről és Lélekről című filmet.