Minden képviselő leadta a vagyonnyilatkozatát, hamarosan láthatjuk a megtakarításaikat

2024.01.31. 21:19
A határidő szerdai lejártáig eleget tettek vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek az országgyűlési képviselők, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószólók – közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke az MTI-vel.

Hargitai János (KDNP) szerda esti közlése szerint az országgyűlési képviselő, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószóló saját vagyonnyilatkozata nyilvános, és február 1-jétől a neve alatt megtekinthető az Országgyűlés honlapján.

A politikus emlékeztetett, hogy az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény vagyonnyilatkozat-tételre vonatkozó szabályainak megfelelően az országgyűlési képviselők, a nemzetiségi képviselők és a nemzetiségi szószólók minden évben január 31-ig vagyonnyilatkozatot tesznek, amelyhez csatolják a velük közös háztartásban élő házas- vagy élettársuk és gyermekeik vagyonnyilatkozatát is.

A vonatkozó ágazati törvények alapján az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatára vonatkozó szabályok szerint tesznek vagyonnyilatkozatot, és e kötelezettségüknek január 31-ig szintén eleget tettek az Állami Számvevőszék elnöke, alelnökei, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei és a Versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság keretében működő tanács elnöke és tagjai, a legfőbb ügyész és helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei és a Monetáris Tanács tagjai, a felügyelőbizottság tagjai, valamint a Médiatanács elnöke és tagjai.