Matolcsy György ingatlanok nélkül maradt és elpárolgott az öröksége

DSZZS20200416004 (2)
2024.02.01. 02:57
Polt Péter legfőbb ügyész vagyonnyilatkozatában nem történt jelentős változás. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke azonban megvált csopaki üdülőegységétől és 150 négyzetméteres családi házától is.

Polt Péter legfőbb ügyész vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy megmaradt a korábban is bevallott, Ausztriában, pontosabban Bad Kleinkirchheimben vett lakása, egy budai teremgarázs-férőhelye, a fónyi pincéje, a lovasi hétvégi háza, a felerészben birtokolt balatonfüredi üdülője és az ugyancsak 50 százalékban birtokolt II. kerületi lakása. Összesen 19 millió forintot takarított meg, ebből csaknem 9 millió forintot euróban.

Legfőbb ügyészként és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatójaként a negyedik fizetési kategóriát jelölte meg, ami azt jelenti, hogy 1 és 5 millió forint közötti havi jövedelme származik két főállásából. Jogi szakvizsgáztatásért havi 100-200 ezer forint közötti javadalmazásban részesül.

Matolcsy György ingatlanok nélkül maradt

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnökének korábbi vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy nagyon sok pénzt örökölt. Ebből 118 millió forintot államkötvénybe fektetett, másik 100 millió forintot egyéb betétben helyezett el, amit idén már nem tüntetett fel. 

Friss vagyonnyilatkozata szerint ingatlanok már nincsenek a tulajdonában. Korábban egy 150 négyzetméteres családi házat és egy csopaki üdülőegységet is birtokolt.

PRÉMIUM MAGYAR ÁLLAMPAPÍRBAN 25 MILLIÓ FORINTJA VAN, TAKARÉKBETÉTBEN 30 MILLIÓ FORINTOT HELYEZETT EL. A SZÁMLÁJÁN 65,2 MILLIÓ FORINT MEGTAKARÍTÁS TALÁLHATÓ.

Fizetésére nem lehet panasz: 2023 márciusa és decembere között bruttó 6,2 millió forintot keresett.

(Borítókép: Matolcsy György 2020. április 16-án. Fotó:  Szigetváry Zsolt  / MTI)